3 Mayıs 2009 Pazar

The Snow Queen / 눈의 여왕



Adı: 눈의 여왕 / The Snow Queen
Diğer Adı: Noon Eui Yeo Wang
Çince Adı : 雪之女王
Tür: Romance, Drama
Bölümler: 16
Yayınlandığı Kanal: KBS2
Yayın Aralığı: 2006-Nov-13 to 2007-Jan-08





Konu
Tae Woong annesi ile yaşayan babası tarafından terk edilmiş fakir ama dahi bir öğrencidir. (türk filmi gibi oldu fakir ama gururlu tarzı ) Çok çalışarak zengin öğrencilerin gittiği bir okula burs ile girmeyi başarır.Sınıfında kendisi gibi bir başka dahi vardır ki Tae Woong'un başarılarından rahatsız olmaktadır.Tae Woong bir gün küçük bir kız ile karşılaşır..Bu kız aslında çok zengin bir ailenin kızıdır ve ciddi de bir hastalığı vardır.Tae Woong bunları bilmemektedir tabii..Kzımız oldukça inatçı ve ikna kabiliyeti yüksek olunca Tae Woong'un başına bazı işler açar..Birlikte lunapark'a giderler eğlenirler..Kızımız ayrılırken Tae Woong adını sorar..küçük kız şu tarihte şurada bekliyorum der ( unuttum neresiydi idare edin artık ) ve orda buluşmka için sözleşirler..

Bu arada sınıftaki Tae Woong'un başına iş açan eleman onun bir sınavda verdiği ödevi başka bir yerden kopya çektiğini söylemiş..bunun üzerine haksızlığa uğradığını düşünen Tae Woong'da okulu bırakmıştır..Tabi bu kötü eleman haksızolduğunu anlayınca Tae Woong'u okula dönmeye ikna edecek bunlarda kanka olacak tahimin edeceğiniz üzere..Buluşma günü gelir..kızımız buluşma yerindedir ama Tae Woong yoktur..ee artık neden yok izleyince görüceksiniz hepsini yazadım zaten nerdeyse..
Aradan uzun yıllar geçer ( çok fazla değil) Tae Woong ile artık ufak olmayan kızımızı kader tekrar karşılaştırır ama ikiside birbirlerini tanımamışlardır..
Kadro
Hyun Bin as Han Tae Woong
Sung Yu Ri as Kim Bo Ra
Im Ju Hwan as Suh Gun Woo
Yoo In Young as Lee Seung Ri
Kim Tae Hyun as Choi Chong Shik
Kim Hak Jin as Ahn Sang Ho
Ko Doo Shim as Park Yeong Ok (Tae Woong’s mother)
Chun Ho Jin as Bo Ra’s father
Lee Sun Ho (not Andy from Shinhwa) as Kim Jeong Kyu
Go Ju Yun as young Kim Bo Ra
Ahn Gyu Ryun
Yazarlar: Kim Eun Hee, Yoon Eun Gyeong
Yapımcı: Lee Hyeong Min

Değerlendirme :
Dizi izlediğim en iyi dramalardan diyebilirim rahatlıkla..Hatta dahada net söylersem şimdiye kadar izlediğim en iyi 5 drama içinde..Gerek oyunculuk , gerekse senaryo çok başarılı bence..Dizinin müzikleri için söyliyecek birşey yok duruma göre çok yerinde ve etkili kullanılmış.Genel olarak dram ve romantizim ağırlıklı dizide komedi de ayarında kullanılmış.. ne eksik ne fazla yani..Dizinin ilk bölümünü izleyince beklediğiniz son ile sonuçta karşılaştığınız son farklı buda bir +..çoğu kore dizisinin 4-5. bölümlerinden sonunu tahmin edebilirsiniz..ama bu dizide bunu aşmışlar tek bir olay hariç ki bence dizinin tek -'si standart kore draması hastalığı olan başroldeki karakterlerden birinin amansız bir hastalığa yakalanması zorunluluğu..ilginç illa hasta olacak birileri :)


10 üzerinden puanlamak gerekirse : 9.0 puan


2 yorum:

  1. dizinin konusu biraz anlatılmış oyüzden ben kendi yorumumu yazayım :) dizi gerçekten çok güzel gerek konusu olsun gerek oyuncuları... izleyeli uzun zaman oldu ama hala çok net hatırlıyorum herşeyi buda dizinin ne kadar iyi ve üzerimde ne kadar ettiğinin bi kanıtı :D ben bu dizi için 9.0 veriyorum ;)

    YanıtlaSil
  2. sanırım bir yerde hata var. sınavda birinci olamadığı için okuldan kaçarken çocuğa araba çarpıyor ve ölüyor sonra TaE Woong
    OKULU BIRAKIYOR.Yoksa yanliş mı hatırlıyorum?

    YanıtlaSil