25 Şubat 2010 Perşembe

파스타 / Pasta



Adı: 파스타 / Pasta
Çince Adı : 義大利麵
Tür: Romantik Komedi
Bölüm Sayısı: 20
Yayınlandığı Kanal: MBC


Konu :
“Pasta” Genç bir kadının 3.derece şef asistanlığından(ahçı yamağı)  Mamma Mia restaurant'ın elite şeflerinden biri haline gelmesini anlatıyor.

Seo Yoo Kyung kariyerine Mamma Mia restaurant restoranında 3.derece şef ahçı asistanlığı yaparak başlamıştır.Şef olmak için sürekli çalışmakda , her yolu denemekterdir..Bir gün Mamma Mia restoranına yeni bir Baş şef gelir.Choi Hyun Wook adındaki bu kişi italya'da ahçılık eğitimi almış ve sicilyadaki bir otelin şef ahçılığını yapmıştır.Hyun Wook Korenin en ünlü italyan yemekleri şefi olmak için gelmiştir. 

Gelir gelmez aşırı titiz ve sert yaklaşımı dikkat çeker..Bu yaklaşımın sonucunda da istediklerini yapamayan asistanlardan bazılarını kovar..Kalan asistanlar ile Hyun Wook arasında bu olay sebiyle bir soğuk savaş başlar..

Seo Yoo Kyung ise yavaş yavaş Hyun Wook'dan etkilenmeye başlar..Süpriz Hyun Wook'un ona komşu olması olur..Hyun Wook içinse başka bir süpriz söz konusu olur..Ama bu hoş bir süpriz olmaz.İtalya'da beraber kaldığı ve kendisi gibi bir italyan yemeği uzmanı olan eski sevgilisi Oh Sae Young kore'de oldukça ünlüdür Ve tv showları yapmaktadır.. Oh Sae Young hala Hyun Wook'u unutamamışdır..Onun Kore'ye geldiğini öğrenmesiyle Hyun Wook için zor günler başlar..


Kadro
Gong Hyo Jin as Seo Yoo Kyung
Lee Sun Gyun
as Choi Hyun Wook
Lee Ha Nui
as Oh Sae Young
Alex
as Kim San

Diğer Oyuncular
Jang Yong as Seo Jong Gyu (Yoo Kyung’s father)
Kim Dong Hee as Seo Yoo Shik (Yoo Kyung’s brother)
Song Ok Sook as (Yoo Kyung’s mother)
Byun Jung Soo as Kim Kang (Kim San’s sister)
Choi Jae Hwan as Jung Eun Soo
No Min Woo as Philip
Hyun Woo as Lee Ji Hoon
Baek Bong Ki as Min Seung Jae
Heo Tae Hee as Han Sang Sik
Yoon Yong Hyun as Kwang Tae
Kim Tae Ho as Sun Woo Duk
Lee Hyung Chul as Geum Suk Ho
Jo Sang Ki as Jung Ho Nam
Ha Jae Sook as Lee Hee Joo
Lee Sung Min as Seol Joon Suk
Son Sung Yoon as Park Chan Hee
Jung Da Hye as Park Mi Hee
Choi Min Sung as Ne Mo 


Yönetmen: Kwan Seok Jang (권석장)
Senarist
: Seo Sook Hyang (서숙향) 



Değerlendirme : 

Dizi 16 bölüm olarak açıklanmıştı ama ratingler iyi gidince 4 bölüm daha uzattılar..Genel olarak Kore'de restorant ve pastacılık ile ilgili diziler son dönemde baya bir fazla sayıda çıkmaya başladı..Pasta'da onlardan biri..Genel olarak diğer kore dramaları ile kıyaslarsak ortalamayı tutturuyor diye biliriz..Yani ne çok iyi , ne çok kötü..Romantik komedi tarzını seviyorsanız izleyebilirsiniz..Ama o tarzda bundan çok daha iyi diziler olduğunuda söylemek lazım..

Oyunculuklar genel olarak yeterli ve başarılı..Gong Hyo Jin'i zaten bir çok dizi ve dramadan biliyoruzki dizinin sıkıcı olmamasının 1 numaralı sebebide onun oyunculuk performansı..Lee Sun Gyun'u coffee prince'den hatıryacaksınız..Lee Sun Gyun'da başarılı bir performans  veriyor..Diğer oyuculardan Alex harici çokda tatmin edici bir performans göremedim açıkçası..

10 Üzerinden Puanlamak Gerekirse : 7.0 Puan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder