3 Mart 2010 Çarşamba

크리스마스에 눈이 올까요? / Will it Snow for Christmas?



Adı: 크리스마스에 눈이 올까요? / Keuriseumaseue Nooni Olkkayo / Will it Snow for Christmas?
Çince Adı : 聖誕節會下雪嗎 ?
Tür: Melodrama, romantik
Bölüm Sayısı: 16
Yayınlandığı  Kanal: SBS
Yayınlanma Aralığı: 2009-Dec-02 to 2010-Jan-28






Konu
Cha Kang Jin annesi Cha Chun Hee bir müddet pavyonlarda çalışmış,daha sonrasında çay evi işleterek hayatını devam ettirmekte olan bir kadındır..Cha Kang Jin'in çok zor bir hayatı vardır..Annesinin yaptığı iş sebebiyle her gittikleri yerde sorunlar yaşamakta sürekli kavgalara karışmaktadır..Son taşındıkları yerde. Han Ji Wan adında bir kız ile tanışır..

İlk başlarda Han Ji Wan'a ilgi duymasada kendisine yardım ederken yaralanması sonrasında onunla ilgilenmeye başlar.. Ji Wan ise ilk başlarda sadece iddaa için peşine düştüğü kang jin'e aşık olmuştur..Kendisini suçlu hissetmektedir..Çünki kang jin onu kurtarmak istersen babasından ona kalan tek şey olan kolye'nidi nehir'e düşürmüştür..Ji Wan ne kadar arasada kolye'yi bulamaz..Kasabaya gelen abisi kız kardeşine yardım etmek ister ve kolye'yi bulmak için nehir'e girer ama bir daha çıkamaz..Abisinin ölümünden kendisni ve kang jin'i sorumlu tutan ji Wan cenaze dönüşü kang jin ile karşılaşır..Kang Jin Kendisini sevdiğini söyler Ji Wan'a ama abisinin ölümünden duyduğu üzüntü ve sinirle Ji Wan Kang Jin'den başlar saydırmaya annesinden çıkar..Bu olayın hemen ertesinde Ji Wan evden kaçar..

Aradan 8 yıl geçer..Kang Jin artık çok ünlü bir mimardır..Bir arkadaşının hatırını kıramaz ve onun yerine bir düğüne gider..Düğününe gittiği kişi Ha Ji Wan'dır..


Kadro
Go Soo as Cha Kang Jin
Kim Soo Hyun as Kang Jin (genç)
Han Ye Seul as Han Ji Wan
Nam Ji Hyun as Ji Wan (genç)
Sun Woo Sun as Lee Woo Jung
Song Jong Ho as Park Tae Joon


Diğer
Jo Min Soo as Cha Chun Hee (Kang Jin’s mother)
Chun Ho Jin as Han Joon Soo
Kim Do Yun as Seo Young Sook
Song Joong Ki as Han Ji Yong
Kim Ki Bang as Cha Boo San
- Seo Jae Wook (서재욱) as Boo San (genç)
Suk Jin Yi as Lee Jin Kyung
- Yang So Young (양소영) as Jin Kyung (genç)
Kim Kwang Min as Seo Jae Hyun
Kim Joon Hyung as Kyung Soo
Min Ji Young as Miss Sun
Kim In Tae as Noh Gyo Soo
Kim Hyung Bum as Kim Jung Pil
Yeo Min Joo as Song Yoon Joo
Do Ji Han as Park Jong Suk
Baek Seung Hyun



Yönetmen: Choi Moon Suk
Senarist: Lee Kyung Hee

Değerlendirme:

Yani Kore dramalarındaki en büyük sorunlardan biri olan tekrarı abartma bu dizide tavan yapmış..10.bölüme kadar iyi giden dizi 10.bölümden sonra artık kaba bir tabirle saçmalamaya başlıyor..8 yıl sonra...3 yıl sonra..1 yıl sonra..gene 1 yıl sonra..Nedir yani bu..Sürekli önce barışıp sonra başka bir sorundan ayrılıp aradan bilmem kaç yıl geçtikden sonra gene bi araya gelip gene ayrılmak..böyle devam ediyor ki oldukça sinir bozucu..

Go Soo ve Han Ye Seul oyunculuklarını konuşturuyor..Birde dizide Han Ji Wan'ın okul zamanındaki halini canlandıran Nam Ji Hyun'un oyunculuğu dikkat çekiyor..Diğer oyunculuklarda zaten vasat'ın üzerinde..Senaryo 10.bölüme kadar iyi gidiyor ama daha sonrasında senarist'de kendini kaybetmiş belli oluyor..

Dizi ji wan ve Kang Jin'in okul zamanındaki ilişkisini konu alıp devam etseymiş daha başarılı olurmuş..Zırt pırt ayrıl barış..yanlış anlamadan ayrıl gene barış felan tarzı dramaları seviyorsanız izleyin..yok sevmiyorsanız uzak durun..



10 üzerinden puanlamak gerekirse : 6.5 puan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder